Ferma Locgen Family Tulcea

Carnea de miel Tulcea

Carnea de miel este bogata in fier si potasiu, fiind o optiune sanatoasa pentru persoanele fara probleme medicale, dar si pentru cele care doresc sa castige masa musculara, pentru sportivii care se recupereaza dupa competitii sau pentru persoanele care au suferit interventii chirurgicale, deoarece ajuta la refacerea tesuturilor.

Cu ce se poate combina carnea de miel?
Asocierea cu legume este cea mai indicata, spun nutritionistii, pe cand cea cu paine sau cu mamaliga va ingreuna si mai mult procesul digestiv. In plus, dupa o masa bogata in preparate grele este bine sa se manance ananas si kiwi, deoarece acestea au anumite enzime care vor face digestia usoara.

Judetul Tulcea

Branza de oaie Tulcea

Brânza telemea este un aliment tradițional românesc, omniprezent în bucătăria noastră. Fie că decizi să o folosești pe post de gustare sau în combinație cu alte preparate, telemeaua este hrănitoare și o sursă bună de nutrienți.

Telemeaua este preponderentă în dieta noastră, fiind cea mai folosită în bucătăria românească. Este o brânză sărată cu conținut ridicat de apă, cu un conținut de grăsime care poate ajunge până la 50% și aproximativ 25%.

Ferma Locgen Family Tulcea

Laptele de oaie Tulcea

Laptele de oaie se deosebeste prin compozitia si proprietatile sale de laptele de vaca, continand aproape toti componentii intr-un procent mai ridicat.

Caracteristic laptelui de oaie este si modificarea intr-o masura mai mare a compozitiei in cursul perioadei de lactatie.

Compozitia chimica medie a laptelui de oaie, in procente, este urmatoarea: apa 83%, substanta uscata 17%, dintre care: grasime 6,8%, substanta uscata negrasa 10,2%, proteine totale 5,7%, cazeina 4,6%, lactalbumina + lactaglobulina 1,1%, lactoza 4,5%, saruri minerale 0,85%. Laptele de oaie are cel mai ridicat continut de substante proteice, continut care in timpul perioadei de lactatie poate creste de la 4,5 pana la 9 %.

Judetul Tulcea

Lana de oaie Tulcea


Lâna este în mod natural sigură și inofensivă. Este dovedit că nu provoacă alergii și totodată nu susține dezvoltatrea bacteriilor pentru că este antibacteriană și potrivită și pentru persoaneșle cu alergii și pielea sensibilă.

Blana de oaie are capacitatea naturală de diminuare a prafului și nu absoarbe praful din jur. Fibrele individuale chiar dacă prind praful în straturile superioare îl elimină automat. Datorită conținutului ridicat de apă și azot, lâna încetinește arderea, nu se topește dar se descompune în timpul arderii (praf). Un mare avantaj este nivelul ridicat al protecției UV, care este mult mai ridicat decât la majoritatea fibrelor sintetice sau la bumbac.